De Bosrank

Opleidings - & Kenniscentrum
voor Bachbloesems en Bewustwording

Onze Opleidingen

Over mij

Reeds meer dan 25 jaar ben ik begeesterd door de Bachbloesems. Gedurende al deze jaren heb ik in mijn praktijk zovele mooie transformaties van mijn klanten mogen ervaren. Deze prachtige bloesems brengen hun terug in evenwicht en mijn begeleiding geeft hun meer inzicht in wie ze echt zijn.

Het is juist dit inzicht in zichzelf en in de Bachbloesems dat zo belangrijk is om te genieten van het leven. Omdat al mijn kennis niet mag verloren gaan, geef ik dit graag door via mijn boeken en via de opleidingen. Bent u ook benieuwd wat Bach bloemen voor u kunnen betekenen?
Maak dan een afspraak voor Bachbloesemadvies!

Suzanne Wouters – Erkend Naturopaat & GezondZorgtherapeut
Lid van Naturo, Belgische wettig erkende beroepsvereniging voor naturopaten - www.naturo.be.
Lid van Beroepsvereniging Stichting GezondZorg

Dr. Edward Bach

Dr. Bach is de grondlegger van de Bachbloesems. Hij was een gerespecteerde chirurg, bacterioloog en homeopaat. Geïnspireerd door zijn werk met homeopathie en zijn grondige observatie van zijn patiënten kwam hij tot de vaststelling dat positieve gemoedstoestanden van groot belang zijn om u goed in uw vel te voelen.

Dr. Bach had groot vertrouwen in de krachten van de natuur en na jarenlange studie ontwikkelde hij rond 1928 de Bachbloesems. Deze methode stelde hij verder op punt in de beginjaren ’30. Zo ontdekte hij de 38 bloesems om alle mogelijke gemoedsgesteldheden positief te beïnvloeden.

Volgens Dr. Bach moeten de bloesems een deel van ons dagelijks leven worden en het preventief gebruik ervan gaat ons helpen om in evenwicht te blijven zodat ziekte veel minder snel kan toeslaan.

Karakterbloesems

Ons karakter wordt bepaald van bij onze geboorte. We hebben allemaal ons unieke karakter. Het karakter is een combinatie van verschillende karaktereigenschappen.

Door de jaren heen kunnen we in verschillende situaties op een bepaalde manier reageren en ontstaat er soms een onbalans.

Volgens Dr. Edward Bach komt ons karakter overeen met 2 à 4 van de 12 Healers/12 Bachbloesems.

Wanneer we naar ons karakter kijken, ligt de nadruk op onze gemoedstoestanden, bijvoorbeeld hoe gaan we met problemen en emoties om.

De karakteranalyse is een betrouwbare manier om informatie te krijgen over het functioneren op vlak van gemoedstoestanden. Inzicht op dit gebied kan u helpen om uw situatie beter te begrijpen zodat u er beter kan mee omgaan. Wanneer uw gemoedstoestanden in balans zijn, komt u veel sterker in het leven te staan en gaat u veel beter uw evenwicht kunnen bewaren.

De karakteranalyse geeft u inzicht in uw sterkere en zwakkere kanten en laat zien waar u dient bij te sturen. Op basis hiervan kan u een advies krijgen welke begeleiding het best bij u past.

Dit is ook een ideale tool voor bedrijven om hun werknemers beter te ondersteunen en te begeleiden.1. Bachbloesemadvies
2. Opleidingen
3. Karakterbloesems
4. Erkend Naturopaat
5. Erkend via GezondZorg
6. Verkoop Bachbloesems

Neem vrijblijvend contact op